Συνταγές

Πουτίγκα με σπόρους Chia και Φρούτα του Δάσους

Πουτίγκα με σπόρους Chia και Φρούτα του Δάσους.

Οι σπόροι chia είναι ωφέλιμοι για την υγεία του οργανισμού μας, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Η συνταγή πουτίγκας με σπόρους chia που σας παρουσιάζουμε είναι ιδανική για εκείνες τις μέρες που θα θέλατε μια γλυκιά λιχουδιά, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο ή υπομονή για να τη φτιάξετε.

Οι σπόροι chia περιέχουν 34,4g φυτικές ίνες, 17,8g λιπαρά οξέα ω-3, 407mg κάλιο και 335mg μαγνήσιο ανά 100g ακατέργαστου προϊόντος. Συνδυάστε τους με το αγαπημένο σας ρόφημα Formula 1 της Herbalife Nutrition (και μερικά ακόμη συστατικά) και απολαύστε μια λαχταριστή και συγχρόνως μια θρεπτική λιχουδιά! Η πουτίγκα αυτή δεν θα ικανοποιήσει μόνο την όρεξή σας για γλυκό, αλλά θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή.

 

Μερίδες: 1
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συστατικά:

  • 2 scoops Formula 1 Strawberry Delight της Herbalife Nutrition
  • 250ml αποβουτυρωμένο γάλα (ή εναλλακτικό κάποιο φυτικό ρόφημα, όπως σόγιας, καρύδας, αμυγδάλου κλπ)
  • 2 κ.σ. λευκοί σπόροι chia
  • 70g φρούτα του δάσους

Μέθοδος:

1. Ρίξτε το Formula 1, το γάλα και τους σπόρους chia σε ένα βαζάκι που κλείνει με καπάκι. Ανακινήστε καλά και αφήστε να κάτσει για 10 λεπτά, ή μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει, ανακινώντας το κάθε τόσο.

2. Όση ώρα περιμένετε, λιώστε τα φρούτα του δάσους με ένα πιρούνι και απλώστε τα στον πάτο ενός ποτηριού ή μπολ. Περιχύστε προσεκτικά το μείγμα του Formula 1 πάνω στα λιωμένα φρούτα.

3. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ή και για όλη τη νύχτα) μέχρι να δέσει.

Διαθρεπτικές πληροφορίες ανά μερίδα*

Θρεπτικά Συστατικά ανά Μερίδα:

Θερμίδες (kcal)Λιπαρά (g)Υδατάνθρακες (g)Σάκχαρα (g)Εδώδιμες ίνες (g)Πρωτεΐνη (g)
Ανά Μερίδα32522,315,210,23923,8

 

*  «Μόνο όταν προετοιμάζεται όπως υποδεικνύεται στην ετικέτα του προϊόντος, το προϊόν μας παρέχει τα ακριβή διαθρεπτικά οφέλη που αναγράφονται στην ετικέτα».