Άρθρα

ΓΥΜΝΑΖΕΣΕ Ή ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ?

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
Η φυσική δραστηριότητα είναι η κίνηση του σώματος που περιέχει τη σύσπαση των μυών. Όλες οι δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα και περιέχει κίνηση, όπως το περπάτημα, η άρση διάφορων βαρών, το καθάρισμα, αποτελούν παραδείγματα φυσικής δραστηριότητας. Οι άνθρωποι πραγματοποιούν τουλάχιστον μερικές από τις φυσικές δραστηριότητες καθημερινά χωρίς να το συνειδητοποιούν. Για παράδειγμα, το μαγείρεμα ή τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αποτελούν μία βασική κίνηση.

Θα το βρείτε ενδιαφέρον να καταγράψετε μία λίστα από τις φυσικές δραστηριότητες που πραγματοποιείτε καθημερινά χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. Ίσως να εκπλαγείτε από λίστα σας.

ΑΣΚΗΣΗ:
Η άσκηση είναι μία μορφή φυσικής δραστηριότητας που είναι σχεδιασμέν με σκοπό την πρόθεση απόκτησης συγκεκριμένων μεταβολών στο σώμα, όπως ενδυνάμωση μυϊκής μάζας, αύξηση ευελιξίας ή καρδιαγγειακής λειτουργίας. Ο χορός, το κολύμπι, η ποδηλασία και το τρέξιμο είναι παραδείγματα άσκησης.

ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ Ή ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ;
Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα σε αυτές τις δύο έννοιες, άρα ο καλύτερος τρόπος να καθορίσετε εάν είστε δραστήριος ή γυμνάζεστε είναι να κάνετε το παρακάτω τεστ.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Εάν μπορείτε να μιλήσετε  χωρίς να κοπή η αναπνοή σας , απλά είστε δραστήριος.
Εάν δυσκολεύεστε να μιλήσετε και δεν έχετε αναπνοή, τότε γυμνάζεστε.

Έχει να κάνει με την ένταση της δραστηριότητας που θα καθορίσει τα οφέλη υγείας που θα κερδίσετε από την δραστηριότητα.

Πως να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης:

Αυξάνοντας την συχνότητα της φυσικής δραστηριότητας στη καθημερινή σας ζωή είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, ευτυχισμένο και γεμάτο ενέργεια. Αλλά εάν πραγματικά επιθυμείτε να αυξήσετε την ευεξία σας, θα χρειαστεί να ενσωματώσετε πιο έντονες ασκήσεις στο πρόγραμμά σας για λίγες ημέρες την εβδομάδα.

Το σημαντικό για να έχετε μία υγιή, δραστήρια ζωή είναι να αντιμετωπίζετε τη κάθε ημέρα ξεχωριστά. Να προσπαθείτε να επιλέγετε δραστηριότητες που πραγματικά σας αρέσουν! Εβδομάδα με εβδομάδα, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση και ίσως και την διάρκεια. Να θυμάστε ότι το σώμα σας είναι μοναδικό και κατανοεί τις ανάγκες της υγείας σας (κι όχι τις ανάγκες του γείτονα), θα σας κρατήσει στο σωστό δρόμο ως προς την απόκτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Όποιος λοιπόν και αν είναι ο τρόπος ζωής σας, σύμμαχος σας σε όλο αυτό το ταξίδι είναι η Herbalife Nutrition και τα προϊόντα διατροφής της